П’ятниця, 29 Березня, 2024

Мер Львова зіграв епізодичну роль у кіно

Містичний трилер Егрегор порадує нас не лише напруженим сюжетом, а й епізодичною роллю мера міста Львова Андрія Садового. Фільм виграв конкурс відбору Державного агентства України. На створення фільму із коштів держави виділили 22 мільйони гривень. Взагалі на створення фільму було витрачено  66 мільйонів гривень.Режисером Егрегора став Станіслав Капралов. Як зазначив на своїй сторінці Facebook мер Львова, він намагається не спойлерити новоспечений фільм, тепер знає суть слова “камео”, побувавши на справжньому кіношному майданчику, пише lvivyes.com.ua.

Нове українське кіно 

Український кінематограф зараз переходить межу відродження, і хоч і кволими стараннями, проте активно вражає глядача формою та візуальною подачею. Історично, кіно в Україні почало відроджуватися на початку 2014-2016 роках. Змінилася подача кіношного матеріалу, сюжети часто варіюються із соціальної  до сімейної проблематики. Безумовно, що українське кіно має куди розвиватися. Проте часто сценарії пишуться лише як по копірці із фільмів, які вже створювалися у далеких 90-х за кордоном. Варто звернути увагу на кіно, яке роблять за оригінальним сценарієм, або ж знятим за романом чи повістю.Оригінальною подачею та закрученим сюжетом відомі фільми, які творять у колі іноземних та українських режисерів, сценаристів, акторів.

Сюжет нового українського  фільму зосереджений на містичній ситуації: детектив у Нью-Йорку отримує таємний лист від давнього знайомого професора університету з України. Із ним головний герой не спілкувався вже кілька років. Таємнича загибель професора, яку констатують як самогубство, а також переслідування дивними людьми його доньки – дивні події Артур намагатиметься розв’язати і зрозуміти їхній взаємозв’язок. 

Робота над фільмом України, Польщі та США

У новому кіно приймають участь актори та працівники не лише з України, а й з США та Польщі.

Зйомки трилера проходили на різних локаціях. У фільмі ви побачите локації у Львові, Києві, Варшаві та Нью-Йорку.

Сергій Лаврентюк зазначив, що він із початку зйомок точно знав, що одна із локацій буде Львів. Адже, на його думку, це одне із наймістичніших та історично збережених міст в Україні. Тут часто можна розкрити суть різних таємниць, доторкнутися до незвіданого та містичного.

Фільм сповнений великою кількістю екшн-сцен. Це стало ще одним випробуванням для режисера та акторів, бо саме такі сцени потребують нових відшліфованих вмінь та навичок. Ще одним випробуванням для творців фільму стали зйомки вночі.

Глядачі будуть в захопленні від нової стрічки, проживатимуть пригоди разом із героями.Прогнозовано, що прем’єра нової стрічки відбудеться 2022 року, на початку березня. 

.,.,.,.