Вівторок, 19 Березня, 2024

Результати засідання у справі Садового: що призначив суд та хто з політиків підтримує мера Львова?

Вчора, 27 листопада, у столиці України відбулось засідання у Вищому антикорупційному суді щодо справи будівництва у Львові індустріального парку та виділення під нього землі. Зокрема, НАБУ і САП вважають, що мер Львова Андрій Садовий у рамках цього проєкту здійснював неправомірні рішення. Йому інкримінують перевищення повноважень та зловживання службовим становищем, передає Громадське

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, відкрите засідання розпочалось приблизно о 12:00. Ще за кілька годин до цього під стінами антикорупційного суду зібралось чимало людей – політиків, журналістів, товаришів і знайомих Андрія Садового та просто небайдужих людей. Свою підтримку очільнику міста Лева прийшли виразити кілька народних депутатів України – колишніх та теперішніх, та мер Києва. Зокрема, на поруки погоджувались взяти мера Львова чинний депутат ВРУ Павло Бакунець та очільник столиці Віталій Кличко.

Перед судовим засіданням Андрій Садовий надав деякі коментарі представникам ЗМІ щодо цієї справи, де зазначив, що переконаний у своїй правоті та вірить у порядність і правдивість судової системи в Україні. Йому нема чого боятись чи ухилятись від справи, адже, зазначає, все робив у рамках закону і жодних порушень не здійснював. У суддів на це ж була власна думка і у результаті Андрію Садовому обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 56 тис грн. Ці гроші потрібно внести протягом перших п’яти днів після засідання, передає прес-служба ЛМР.

Як вже зазначалось, підтримати мера Львова прийшли українські політики, які були присутні на засіданні суду та висловили свою підтримку Андрію Садовому. Усі вони в один голос говорили, що мер Садовий – проєвропейський керманич міста і те, який Львів зараз, є однозначною заслугою Андрія Садового, його команди та небайдужих львів’ян. Усі вони плідно та спільно працюють над покращенням життя у цьомі місті вже впродовж багатьох років.

.,.,.,.