Вівторок, 19 Березня, 2024

Затримання львівського депутата-наркоторговця: про кого мова та як до наркосхеми причетна "Нова пошта"?

Цими днями львівська поліція розкрила велику злочинну схему – розповсюдження важких наркотиків, і затримала причетних до цього людей. Одним з головних облич у цьому наркокартелю є депутат з Львівщини Сергій Феденишин, який представляє інтереси Лопатинської ОТГ та є (був) членом політичної партії УКРОП, передає видання zaxid.net.

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, 24-річний чоловік Сергій Феденишин очолює комісію сільської ради з питань освіти, культури і спорту у Лопатинській громаді. Його затримання та затримання усіх інших причетних до цієї наркосхеми осіб відбулось у вівторок, 26 листопада, а вже вчора їм оголосили про підозру. Про деталі цієї справи розповіла Ірина Діденко, прокурорка Львівської області. За її словами, наркокартель тривав трохи більше року, а його схема працювала не лише на території України, але й Білорусі та Молдови. Наркотики розповсюджували “Новою поштою” та через інтернет. На Львівщині навіть виявили 2 нарколабораторії, а 3 – у Черкаській області. Зловмисники розповсюджували важкі наркотики (амфітамін, метадон та ін.) за вправною схемою, до якої було залучено колишніх міліціонерів, а також, як виявилось, депутатів. Правоохоронні органи впродовж 7 місяців спостерігали за роботою цієї наркосистеми, вивчали людей, які брали у цьому участь. І ось тепер, у листопаді, відбулось гучне затримання. 

Загалом до відповідальності притягнули 19 осіб, серед яких і нардеп від УКРОПу Сергій Феденишин. Його кваліфікували як одного з двох організаторів. Адміністрація політсили як тільки дізналась про скоєне їх представником, одразу виключила його зі списку, зазначивши, що різко засуджують такі дії. Вже вчора, 27 листопада, двох організаторів взяли під варту з можливістю внести заставу у розмірі 20,7 млн грн кожному. Іншим 5 фігурантам встановили заставу по 15 млн грн. Решта учасникам з 19 осіб оголошено підозри. У поліції припускають, що це ще не всі учасники злочинного угрупування, а тому далі буде.

.,.,.,.