Вівторок, 19 Березня, 2024

Особливий подарунок: Володимиру Зеленському Президент сусідньої країни подарував велосипед

Вчора, 26 листопада, Президент України Володимир Зеленський побував з діловим візитом в Естонії, де отримав незвичайний подарунок від Глави прибалтійської країни Керсті Кальюлайд, передає видання “Слово і діло”.

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, Президент України прибув у Прибалтику з кількаденним візитом, у рамках якого Голови України та Естонії порушили деякі важливі державні питання та обмінялись подарунками. Дві сторони обговорювали шляхи майбутньої тісної співпраці. Говорили про спільний напрям роботи у сферах електронного урядування та діджиталізаціі публічного сектора. Також Володимир Зеленський та Керсті Кальюлайд вели розмову про теперішню ситуацію в Україні. Зеленський повідомив, що їм вдалось повернути кораблі, які були захоплені росіянами, а зараз українська команда активно працює над поверненням інших важливих речей та документації, що були на суднах. Крім того, Зеленський та Кальюлайд торкнулись питання газових переговорів у тристоронньому форматі Україна – Росія – ЄС. 

Опісля офіційної зустрічі, на брифінгу, Володимир Зеленський прокоментував кількома словами свою недавню розмову з Володимиром Путіним, а також підняв питання відношення Ігоря Коломойського до Росії та України.

У рамках цієї ж ділової зустрічі Голови обох держав обмінялись подарунками. Зокрема, Керсті Кальюлайд від Естонії подарувала Президенту України електровелосипед та банку меду, а Володимир Зеленський, у свою чергу, припідніс очільниці Естонії вишиванку.

Зазначимо, Володимир Зеленський перебував у Талліні з одноденним візитом. Вже сьогодні, 27 листопада, він відвідує Литву. Такі робочі візити Президент України здійснює разом з найближчим оточенням зі своєї команди та, звичайно, зі своєю дружиною, Першою леді країни, Оленою Зеленською.

 

.,.,.,.