Четвер, 28 Березня, 2024

Мер Львова не підтримує підвищення тарифів на проїзд

Нещодавно перевізники львівського громадського транспорту заявили про те, що настав час підвищувати тарифи на проїзд. Зараз ціна на проїзд у місті в автобусі становить п’ять гривень, а перевізники переконані, що потрібно підвищити тариф до восьми гривень. Однак Львівська міська рада та мер Андрій Садовий не підтримують ідею підвищення цін, як інформує прес-служба Львівської міської ради. Мерія переконана, що львів’яни фінансово не готові платити більше за проїзд, розповідає сайт “lvivyes“. 

З огляду на те, що приватні перевізники у Львові заявили про платний проїзд для пенсіонерів, Андрій Садовий вважає, що потрібно відновити практику безкоштовного перевезення для людей пенсійного віку. Власне, така практика і діє в комунальному транспорті Львова – трамваях, тролейбусах та автобусах. Про це мер міста говорив ще на останньому засіданні виконавчого комітету міської ради. 

Водночас актуальною залишається проблема нестачі водіїв на автобусних маршрутах. Мер переконаний, що справа в низькій оплаті праці, адже, порівняно з Польщею, наші водії отримують значно меншу заробітну плату. Тому водії надають перевагу роботі в сусідній державі. Тим не менше, говорити про підвищення тарифів можна буде лише тоді, коли водії прислухаються до закликів міського голови і почнуть заново перевозити людей пенсійного віку безкоштовно. Андрій Садовий готовий сісти за стіл переговорів з перевізниками лише тоді, коли цю умову буде виконано. 

На разі проїзд в міському автобусному транспорті становить п’ять гривень, однак, враховуючи ріст цін на паливо та підвищення заробітної плати, цілком можливо, що незабаром ця цифра підросте. 

Нагадуємо, що в найближчі декілька років місто Лева планує повністю відмовитися від маршруток на користь великих нових автобусів та міського електричного транспорту. Про це мер міста заявив ще в березні цього року. 

.,.,.,.