Четвер, 28 Березня, 2024

Садовий пояснив, чому в Україні продукти харчування дорожчі, ніж в Польщі

Нещодавно Андрій Садовий, кандидат у президенти України, розповів у своєму відеоблозі на каналі YouTube про те, чому ціни на продукти харчування в Україні значно відрізняються від цін на продукти в сусідній Польщі, пише “lvivyes“. Така ситуація і справді існує, навіть попри те, що Україна має найкращі у світі чорноземи. Інформація про звернення Садового до українців є на сайті “24 каналу“. 

Розмірковуючи над цієї проблемою, Андрій Садовий визначив основні чинники, які впливають на розвиток галузі сілького господарства. Перший чинник – це земля, а саме те, що у польських фермерів проблем із земельними питаннями не виникає: земля в польських фермерів оформлюється саме так, як цього потребує галузь. Далі Садовий зазначив, що в Польщі фермери мають доступ до останніх новинок техніки і це впливає на вдосконалення процесу обробки землі. Ще одна перевага – відкритий доступ до доступних кредитів. 

Порівнюючи Польщу та Україну, Садовий зазначив, що в нас усе навпаки: із оформленням землі завжди виникають проблеми, завжди є нестача техніки або ж добрив, а ще – у нашій країні на кредитах “наживаються” за допомогою продуманих схем. 

Андрій Садовий також додає, що важливе значення має фінансова підтримка від держави. В Польщі фермер отримує по 300 євро дотації на один гектар землі. У нас же в бюджеті за минулий рік на це передбачили 6 мільярдів гривень, а дали лише 1. Тобто, якщо розподілити це на фермерів – вийде всього 6 євро на один гектар. 

Нагадуємо, що Андрія Садового ЦВК зареєструвала як кандидата на майбутніх президентських виборах. У своїй передвиборчій програмі Садовий вніс декілька кроків для розвитку саме аграрного сектору: гарантія дешевих кредитів для фермерів, дозвіл на купівлю землі лише громадянам України, обмеження кількості землі для купівлі на одну особу тощо. 

.,.,.,.