Четвер, 28 Березня, 2024

Садовий розповів про власний розподіл ключових посад в Україні

Цими днями кандидат у президенти і мер Львова Андрій Садовий розповів про те, кого б призначив на ключові політичні посади в Україні, пише сайт “lvivyes” з посиланням на сайт “24 каналу“. Андрій Іванович вирішив поділитися з журналістами своїми уявленнями про те, хто б очолив такі посади в Кабінеті міністрів, Генпрокуратурі та Нацбанку за перемоги мера Львова у президентських виборах.

Перш за все, на посаду генпрокурора Андрій Іванович призначив би віце-спікера Верховної Ради Оксану Сироїд. Оксана Іванівна Сироїд – заступник голови Верховної Ради України, колись директор Української правничої фундації, експерт “Реанімаційного пакету реформ”. Сироїд заснувала благодійну організацію “Кирило-Мефодіївська фундація”. 

За переконаннями Садового на посаді Міністра оборони повинен посісти народний депутат Тарас Пастух. Садовий вважає, що Пастуха потрібно призначити на цю посаду через те, що той брав безпосередню участь в Антитерористичній операції і знає, що таке війна “не з книжок”. Пастух був військовослужбовцем розвідувальної роти 128-ї гірсько-піхотної бригади Збройних сил України під час проведення Антитерористичної операції на сході України у 2014 році.

Також Андрій Садовий вважає, що на посаду голови Національного банку необхідно призначити чинного з 2005 року голову правління “Райффазен Банк Аваль” Володимира Лавренчука. Свого часу Лавренчук, раніше російськомовний, повністю перейшов на українську мову, бо вважав мовне питання в Україні дуже болючим та принциповим. 

“Якщо говорити про керівника СБУ і міністра закордонних справ, люди, які будуть призначені на ці посади, сьогодні працюють за кордоном, і я б не хотів озвучувати їхні прізвища, тому що це може створити їм, починаючи від завтра, дуже великі проблеми”, – сказав Садовий.

Нагадуємо, що 7 лютого Андрій Садовий та інші кандидати у президенти підписали Меморандум за чесні вибори і про спільну протидію фальсифікаціям на заклик громадських організацій. 

.,.,.,.