П’ятниця, 29 Березня, 2024

США хоче відправити зброю в Європу, аби зупинити Росію

Сьогодні, 13 лютого, на сайті “24 каналу” з’явилася інформація про те, що Сполучені Штати Америки планують відправити “серйозну” зброю на територію Європи, аби стримати Росію, пише сайт “lvivyes“. В зв’язку з тим, що Вашингтон постійно спостерігає за діями Росії і реагує на зростання агресії з боку країни-агресора, Пентагон має наміри запустити в Європу багатофункціональні бойові броньовані машини Stryker. 

Автори публікації у Fox News пишуть, що Stryker із новітньою зброєю ППО є ключовим елементом цієї ініціативи. Згідно з опублікованими даними, такі броньовики будуть оснащені ракетами малої дальності Hellfire і Stinger. Вони також зазначають, що намір США посилити Європу для протистояння Росії підтверджує представлений раніше звіт під назвою “Ворожі заходи Росії в Європі”. Згаданий документ наводить конкретні деталі, зокрема, області, на яких зосередила свою увагу Росія. Тут мова йде не лише про країни Балтії, а й слов’яномовні райони південної частини Східної Європи, переконані в США.

Нагадуємо, що цими днями в Росії знову почали вимагати, аби українська влада дозволила брати участь в президентських виборах російським наглядачам. В Москві зазначили, що такою забороною Україна суперечить сама собі і проголошеним демократичним цінностям, які стосуються питань прозорих виборів. Відтак в Росії забажали, аби Україна скасувала свою заборону, і прийняла російських наглядачів. Мова йде про двох жінок, яких хочуть відправити до Києва. Справа в тому, що в Москві вважають, що чоловіків віком від 16 до 60 років в Україну можуть не пропустити. В Росії також пообіцяли, що задіють усі необхідні інстанції, аби українська влада таки змінила своє рішення і допустила російських наглядачів. 

.,.,.,.