Вівторок, 19 Березня, 2024

Ініціатива Президента: усім звільненим з полону морякам купили квартири

У вівторок, 17 вересня, стало відомо, що усім 24-м звільненим з полону морякам купили квартири. Про це розповів заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко, передає gazeta.ua. За словами посадовця, такий жест державного рівня було зроблено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. 

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, 12 вересня Глава держави мав неофіційну зустріч з героями України – 24-ма мужніми моряками, які незаконно відсиділи у російських тюрмах близько десяти місяців. Подія проходила у Києві на території Маріїнського палацу. У часі звернення Володимира Зеленського до моряків, той розповів, що операція з їх повернення додому була надскладною, але цілком реальною. Також Президент додав, що зараз він з командою працює над тим, щоб кожен український полонений повернувся додому, інформує 24 Канал.

У рамках зустрічі пан Зеленський зробив морякам невеличкі презенти – президентські годинники і, що головне, пообіцяв допомогти з житлом. Обіцянку гарант таки дотримав – і вже 17 вересня стало відомо, що для усіх моряків було закуплено квартири. Усі герої будуть жити в Одесі в одному будинку, кожен у власній квартирі.

До слова, наприкінці зустрічі, троє моряків запросили Володимира Зеленського на свої весілля, які збираються відсвяткувати найближчим часом. Зокрема, наймолодший полонений моряк Андрій Ейдер першим запросив Президента. Хлопець сказав, що він з коханою дівчиною Мариною планують урочистість на серпень 2020 року. Зеленський позитивно відреагував на таке неочікуване запрошення та пообіцяв бути присутнім на весіллі моряка-героя.

Зазначимо, за інформацією пана Тимошенка, їх команда зараз працює над придбанням житла для інших полонених, які 7 вересня повернулись з Росії. Вже незабаром, запевняє посадовець, для одинадцяти (з 35) колишніх політв’язнів – героїв України, держава придбає власне житло.

.,.,.,.