Четвер, 28 Березня, 2024

Хто вже НЕ іде в президенти: один відкликав свою кандидатуру на користь іншого

1 березня стало відомо, що один з кандидатів у президенти України відкликає свою заяву приймати участь у президентських виборах 31 березня 2019 року. Мова йде про мера Львова Андрія Садового. Про це пише ТСН.

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, таку інформацію Андрій Садовий оприлюднив у п’ятницю, 1 березня, на брифінгу біля свого штабу. До того ж очільник Львова додав, що знімає свою кандидатуру на виборах на користь лідера партії “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка та закликав усіх своїх прихильників, однодумців підтримати саме цього кандидата. Пан Садовий зазначив:

“Саме зараз ми маємо шанс обрати українського і обрати антикорупційного президента. І тому я ухвалив рішення: я відкликаю свою кандидатуру і я оголошую про підтримку на виборах на пост президента Анатолія Гриценка.”

Окрім цього, міський голова Львова повідомив, що на сьогодні немає абсолютно жодної угоди із Анатолієм Гриценком і його рішення стане “першим кроком” на шляху до загального об’єднання демократичної опозиції. Він також нагадав, що дотримується ідеї висунення “єдиного кандидата від опозиції” і вірить в те, що цей кандидат може перемогти на виборах. Садовий сподівається, що така тактика спрацює. Зазначимо, у рамках вищезазначеного рішення Садовий має звернутись до ЦВК не пізніше 7 березня, щоб в офіційний спосіб відкликати свою кандидатуру.

На таке рішення очільника Львова Андрія Садового вже відреагував його “колега” Анатолій Гриценко. Про це він написав у соцмережі:

“Дякую Андрій Садовий! Психологічно непросте, але чесне, відповідальне і державницьке рішення. Переможне рішення! Разом ми змінимо країну і дамо всім українцям позитивну перспективу!” 

Як свідчать останні соцопитування, рейтинг Садового коливається у межах 4%, тоді як рейтинг Гриценка – в межах 9%, тому рішення Садового вповні виправдане.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

.,.,.,.