П’ятниця, 29 Березня, 2024

У рамках INED 2018: Андрій Садовий поділився думками про ефективний розвиток науки та освіти в Україні

23 та 24 листопада у Львові  відбулась важлива освітня подія не лише регіонального значення, але й всеукраїнського. Мова йде про Форум інноваційної освіти INED. INED 2018 представляв собою комплекс семінарів, воркшопів, дискусій, інтерактивів, що орієнтовані на вчителів, адміністрації шкіл, батьків, школярів та усіх небайдужих до питання осучаснення сфери освіти. Головною метою даного заходу було бажання привернути увагу до проблеми інклюзії у межах українських реалій, активізувати впровадження ІТ в освітній процес, ознайомити вчителів та директорів шкіл з інноваційними підходами до викладання та управління освітніми закладами залежно від індивідуальних потреб кожної дитини. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, INED 2018 проходив у Центрі Шептицького Українського католицького університету. Освітній Форум зібрав близько 250 вчителів та представників освітньої сфери з усієї України, менеджерів успішних освітніх і соціальних проектів, батьків та учнів. Крім того, подію відвідав мер Львова Андрій Садовий.

Пан Садовий зазначив, що навчати дітей — це найскладніша з усіх робіт світу, особливо у наші дні. Він сказав, що аби у нашій країні все йшло “вгору”, варто починати саме з освіти: з гідного її фінансування, з достойних вчительських зарплат, оновлення засобів та умов навчання. Саме це сприяти розвитку креативності та гнучкості у дітях, а у майбутньому ці діти стануть тим рушієм змін, який безумовно вплине на розвиток країни у всіх її сферах. Міський голова додав:

“Ніхто не знає, яким буде світ через 5, 10 чи 20 років, тож ми повинні навчити дітей бути готовими до змін, розвивати в них дух “креативного воїна”… І найважливіше: дуже часто можновладці розказують про любов — як треба любити вчителів і дітей. Та на моє глибоке переконання, влада повинна любити грошима. У нас найбільша стаття бюджету — це освіта. І я завжди буду тримати цю планку, де б я не перебував. Я переконаний, що і 25% бюджету держави також має йти в освіту і науку.”

Зазначимо, дводенний захід об’єднав у єдиній меті не тільки освітян. Сюди поділитись своїми ідеями приїхали фахівці у сфері цифрових технологій, менеджери успішних соціальних та мистецьких проектів, директори та керівники інклюзивних закладів України. Також були знавці інклюзії з Німеччини, Фінляндії та Ізраїлю. INED 2018 у своїй основі мав практичне спрямування і покликаний допомогти освітянам дізнатись більше про якнайкраще та найефективніше впровадження інклюзії у НУШ. Організаторами заходу виступили Простір освітніх ініціатив УКУ, Львівська міська рада, ГО “Центр суспільних інновацій”, STEAM space.

.,.,.,.