Вівторок, 19 Березня, 2024

Цікаві факти про піцу

Ми всі любимо смачно поїсти. Кожен з нас має улюблені страви і напої. Зазвичай вони вимагають багато часу для приготування, якого, на жаль, всім нам бракує. Буває і більш банальна причина, така як втома. На щастя, можна просто замовити піцу і, таким чином, зекономити час та сили.

Асортимент піци дуже різноманітний і багатий. Потрібно лише визначитися зі смаком і доставка піци Львів за кілька хвилин виконає всі ваші гастрономічні забаганки!

Піца ― улюблена страва багатьох, проте мало хто знає, що вона являється однією з найпоширеніших страв у світі. Начинки і смаки бувають надзвичайно різноманітні. Можна зустріти піцу з ковбасою і шинкою, рибою, грибами. Але невід’ємною частиною кожної піци є сир.

Варто підкреслити, що навіть перша піца, яку пекарі готували для бідного населення, була з сиром. Крім сиру, до її складу входив круглий корж з тіста, помідори і майоран. Цю їжу споживали в основному неаполітанські рибалки, саме тому її називали “Марінара”, хоча у складі не було риби.

На сьогоднішній день найпопулярнішою вважається піца “Маргарита”, яка має свою особливу історію і отримала назву на честь італійської королеви. Другою в рейтингу є піца ” Баварська”, за нею ” Пепероні” і” Чотири сири”. До речі, на конкурсі їжі в Італії у 60-х роках ХХ століття було представлено також нетипову солодку піцу, яку зараз можна зустріти навіть в українських піцеріях.

Піцерія у Новомиргороді усунула порушення в сфері безпечності харчових  продуктів

Цікаві факти про піцу:

  1. Слово pizza, pizzare перекладається як “бути гострим”. Саме тому, замовляючи піцу за автентичним рецептом, варто уточнювати, які складники в неї входять і наскільки пікантною буде страва.

  2. Найпопулярніший інгредієнт піци ― пепероні (це різновид гострої італійсько-американської салямі). Пепероні присутній в кожній третій піці. Іншими інгредієнтами, які часто використовують являються сир, помідори, червоний перець, оливки та каперси.

  3. Найперша піцерія у світі була відкрита у 1738 році в Неаполі, а на сьогоднішній день тисячі піцерій працюють не лише в Італії, а в практично кожній країні світу, починаючи з маленьких містечок і закінчуючи мегаполісами. Особливо популярні піцерії на курортах. Там залюбки проводять своє дозвілля дорослі і діти, які отримують подвійне задоволення: гастрономічне та естетичне.

  4. Піца “Маргарита” названа на честь королеви Італії, яка завітала до Неаполя та скуштувала цю страву місцевої кухні. Цікавим є факт, що начинка цієї піци має всього три інгредієнти, а їх кольори відповідають барвам прапора Італії. Саме тому, її жартівливо називають “патріотичною”.

  5. В Україні існує дуже багато локальних варіантів цієї страви. Серед них, і улюблена багатьма “Гавайська” з куркою та ананасами. Італійці вважають, що таке поєднання продуктів недопустиме, тому такого виду піци ви точно не зустрінете на її батьківщині.

  6. У деяких регіонах Італії вважається, що піца повинна складатися максимум з 3-4 складників. Якщо їх кількість перевищує чотири, то страва вважається зіпсованою.

Пройшовши за посиланням https://www.lapiec-pizza.com.ua/ Ви можете замовити справжню італійську піцу, яка точно вам сподобається!

.,.,.,.