Вівторок, 19 Березня, 2024

Коли та як завершиться навчальний рік у школах Львова й області

Навчальний рік у школярів Львова та області завершиться по-різному. В когось це буде, як зазвичай, наприкінці травня, а ще в когось – аж у середині червня. Це, повідомляє сайт lvivyes.com.ua, вирішуватимуть навчальні заклади. Також вони мають переглянути свої плани і програми та ущільнити їх, оскільки певний час занять у школах не було.

Як повідомила очільниця відділу дошкільної загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти Львівської ОВА Ірина Сислюк у коментарі Tvoemisto.tv, кожна школа Львова та області вже зробила свої розрахунки. Є різні дати завершення навчання – від 1 до 20 червня. Основна частина навчальних закладів буде закінчувати рік 10-15 червня.

У Львові найшвидше на канікули відправлять учнів ліцею № 5 ім. Іванни та Іллі Кокорудзів. Вони підуть на відпочинок уже 31 травня.

Деякі учні вчитимуться до 17 червня. Йдеться про ліцей № 28, середню загальноосвітню школу № 34 ім. Маркіяна Шашкевича, школу І-ІІІ ступенів № 48, школу № 73, школу № 22 ім. Василя Стефаника, школу № 41.

Найдовше навчальний рік триватиме у Львівській українській гуманітарній гімназії імені Олени Степанів з поглибленим вивченням українознавства та англійської мови. Діти вчитимуться до 20 червня.

Повний графік завершення навчального року 2021/2022 у львівських школах доступний за посиланням.

Онлайн чи наживо?

Директорка львівської гімназії «Євшан» Божена Назар каже, що ще вирішують, як саме завершуватися навчальний рік, однак у їхній гімназії це точно буде відбуватися онлайн. Заходів на подвір’ї школи не проводитимуть, аби не створювати скупчень. Дистанційно по класах або централізовано проведуть якийсь захід, можливо, запишуть ролик, бо діти дуже креативні.

А от директорка ліцею імені Івана Пулюя Ірина Хміль зазначає, що через карантин старшокласники втратили найкращі роки, що могли провести в школі, а тому вони хотіли б зібрати їх наживо. Укриття в навчальному закладі є, однак формат ще мають погодити з батьками.

У ще одній львівській школі «Лідер» формат буде звичним, як у минулі роки – коли учні були на карантині, а керівники класів зустрічалися з ними. На подвір’ї школи не збиратимуться.

Як випускники отримають документи про освіту?

Як повідомляло раніше видання ZN.UA, бланки документів про освіту замовлено. Приблизно в першій половині червня 2022 року державне підприємство «Інфоресурс» узгодить із регіональними департаментами освіти графік їх відвантаження.

Додамо, у Львові є кілька ліцеїв та гімназій, куди діти можуть вступати після 4-го класу. Набір у класи таких навчальних закладів відбувається на конкурсній основі, тож доведеться складати вступні іспити. Це гімназія «Євшан»; Львівська академічна гімназія; Класична гімназія при ЛНУ ім. Івана Франка; Львівська лінгвістична гімназія; НВК «Школа комп’ютерних технологій – Львівський технологічний ліцей»; НВК «Школа-гімназія Шептицьких». Зараз триває реєстрація, а самі вступні випробування у більшості ліцеїв та гімназій заплановані на червень. 

.,.,.,.