П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як Петро Порошенко долучився до створення рукописної української Біблії

Цими днями Президент України Петро Порошенко долучився до створення рукописної української Біблії, про що повідомляє офіційний сайт Президента України (фото – звідти). Так, Петро Порошенко зустрівся з главами та представниками церков-учасниць Українського біблійного товариства з нагоди проведення Року Божого Слова в Україні, який відзначався в 2018 році. Про це розповідає сайт “lvivyes“. 

Глава держави записав декілька рядків у рукописну Біблію, до створення якої вже долучилися тисячі громадян з усієї України. Відомо, що ця рукописна Біблія була внесена в Національний реєстр рекордів України і номінована на світовий рекорд – планується, що загалом у переписуванні візьмуть участь близько тридцяти тисяч християн з різних куточків України. Сам Петро Порошенко подякував за те, що йому дали змогу долучитися до всеукраїнської ініціативи, і висловив сподівання про те, що така Біблія допоможе комусь знайти шлях до Бога. 

Також Президент України зазначив, що Україна – це велика християнська нація, і важливо, щоб кожен українець обов’язково читав Біблію. Це саме стосується і українських політиків, бо президент переконаний: в цій книзі можна знайти відповіді на найважливіші питання. При цьому Президент України наголосив, що Європа без християнської України була б неповноцінною. 

Петро Порошенко також додав, що біблійне товариство проводить велику просвітницьку роботу в багатьох інших країнах. Він подякував Всеукраїнській раді церков за забезпечення єдності церкви. Президент також вкотре наголосив, що в Україні не буде державної церкви і не буде допущено втручання у церковну діяльність держави, особливо якщо це іноземна держава, яка спрямовує свої зусилля, щоб підірвати єдність і дестабілізувати ситуацію всередині України.

.,.,.,.