Четвер, 28 Березня, 2024

Стало відомо, скільки коштує розмитнення авто

25 листопада в Україні почали діяти закони №8487 та №8488 щодо розмитнення авто на іноземних номерах та змін в Митному кодексі України. У багатьох власників авто на єврономерах після прийняття законів про розмитнення виникає безліч запитань: як, де і коли розмитнювати авто? Які документи для цього необхідно? Скільки це коштуватиме?

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, приблизна вартість послуг з розмитнення авто на іноземній реєстрації становить від 100 доларів до 700 доларів, або приблизно від 3 тисяч гривень до 20 тисяч гривень. 

Якщо у заявника є повний пакет документів, вся процедура розмитнення займає від 1 до 3 днів. Проводити її можна самостійно або за допомогою посередницьких компаній. Загалом, вартість їх послуг коливається в межах 100-700 доларів, в залежності від пакета послуг. У середньому повна легалізація авто на іноземній реєстрації, як правило, наближається за вартістю до ціни автомобіля. Чим “свіжіший” автомобіль, тим менший акциз і нижча вартість розмитнення.

До прикладу, легалізація Skoda Octavia 2011 року обходиться в близько 85 тисяч грн (2770 євро): зняття з обліку в Латвії 200 євро, сертифікація і звірка номерів – 4 тис. грн, митні платежі – 64,6 тис. (з урахуванням штрафу в 8,5 тис. грн), послуги брокера – 3,5 тис. грн, постановка на облік в Україні – 4,7 тис. грн. Про це пише zik.ua

Зазначимо, ці два закони, які набули чинності 25 листопада 2018 року передбачають: один з них “говорить” про зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшено, інший – посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

.,.,.,.