П’ятниця, 29 Березня, 2024

"Золотий пісок" від Дубневичів: за скільки депутати його продають рідному місту?

25 січня Франківська та Сихівська районні адміністрації за результатами тендеру уклали угоди з ТОВ “Агропромислове підприємство “Львівське”, що належить Дубневичам, на постачання піско-соляної суміші на 1,44 млн грн, що удвічі дорожче, ніж минулого року. Про це пише антикорупційне видання “Наші гроші. Львів“, опираючись на дані системи “Prozorro”.

Інформаційний портал “lvivyes” повідомляє, що два райони Львова замовили піскосуміш з 20% вмістом солі для посипання доріг по 832 грн за кубометр для посипання доріг в “Агропромисловому підприємстві “Львівське”, власниками якого є відомі підприємці, Народні депутати України, брати Ярослав та Богдан Дубневичі. Це удвічі дорожче, ніж Франківська РДА замовляла у тому ж ТОВ “Львівське” рік тому – по 485 грн за кубометр. Також нинішня ціна більша від тієї, про яку домовлялись три місяці тому Адміністрація Сихова. Тоді, у жовтні, “Львівському” Сихівська РДА замовила піскосуміш з поставкою на 2019 рік за 734 грн/кубометр, але тепер ціна збільшилась до 832 грн/ кубометр. Загалом вартість 3096 кубометрів піскосуміші склала 2, 43 млн грн. Про це пише видання zaxid.net.

Зазначимо, на останньому тендері головним та єдиним конкурентом ТОВ “Львівське” Дубневичів та право постачати піскосуміш у Львів було ТОВ Птахофабрика “Давидівська”, яке разом з “Львівським” не знижувало вартість своєї пропозиції на аукціоні. До слова, заміська птахофабрика належить Роману та Галині Співакам, які до 2011 року керували ТОВ “Телерадіокомпанія “Галичина”, що належало Дубневичам. Крім того, Роман Співак разом із батьком Володимиром Співаком були першими власниками ТОВ “Експозиція” – офіційного дилера продукції іншого підприємства Дубневичів – ТОВ “Корпорація КРТ”.

Керівником птахофабрики є Доскіч Юрій. У 2010 році він балотувався до Зубрянської сільської ради, де вказав, що працює начальником відділу у фірмі братів Дубневичів ТОВ “АП “Львівське”. Також Юрій Доскіч керує фірмою Павла Дубневича ТОВ “Ансвіт”. 

.,.,.,.