Четвер, 28 Березня, 2024

23 грудня відбудуться вибори у Бібрській та ще 4 ОТГ Львівщини: хто претендує на місце очільника Бібрської громади?

23 грудня у п’ятьох ОТГ на Львівщині відбудуться перші вибори голови та депутатів місцевої ради. Йдеться про Бібрську та Радехівські міські громади, Лопатинську та Меденицьку селищні громади, а також про Зимноводівську сільську громаду. Як інформує zaxid.net, виборчий процес стосується лише 5-х громад, однак охоплює близько 62 тисяч мешканців Львівщини. У кожній громаді у цю неділю, 23 грудня, оберуть голову ОТГ та 26 депутатів до кожної місцевої ради.

Інформаційний портал “lvivyes” повідомляє, що серед числа громад, де відбудуться місцеві вибори є Бібрська об’єднана територіальна громада, на посаду голови якої претендують 7 осіб. Серед них:

  1. Василь Марочканич – голова села Великі Глібовичі, (БПП);
  2. Роман Гринус – нинішній мер м. Бібрка, самовисуванець;
  3. Ігор Дейнека – безробітний, самовисуванець;
  4. Орест Краєвський – підприємець, (самовисування);
  5. Володимир Кривенко – лікар, (“Свобода”);
  6. Михайло Охримович – голова благодійного фонду зі Львова, (“Наш край”);
  7. Юрій Прончак –  директор будівельної компанії (“Батьківщина”).

Також до Бібрської ОТГ на 26 місць у місцевій раді балотуються депутати 13 партій. З їх списком та округами можна ознайомитись тут.

Зазначимо, населення Бібрської громади за попередньою інформацією становить 13 026 осіб. Сюди входять місто Бібрка та 26 сіл: Благодатівка, Вілявче, Великі Глібовичі, Волове, Волощина, Глібовичі, Гончарів, Грабник, Задубина, Копань, Лани, Любешка, Малі Ланки, Мивсева, Мостище, Під’ярків, Підвисоке, Підгородище, Підмонастир, Романів, Свірж, Селиська, Серники, Стоки, Стрілки, Шпильчина.

.,.,.,.