Четвер, 28 Березня, 2024

Справу про державну зраду Януковича знову передали до апеляційного суду

Оболонський районний суд Києва вдруге направив справу щодо держзради екс-президента Віктора Януковича до Київського апеляційного суду, передає “Укрінформ“.

Як пише “lvivyes“, прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна СвинаренкоВона нагадала, що цю справу вже один раз направляли до Київського апеляційного суду, проте вона була повернута назад у зв’язку із тим, що представники обвинуваченого подавали заяви про виправлення одруків, допущених, на їхню думку, у вироку суду, і подавали заяви про роз’яснення рішення суду.

Вона зазначила, що у зв’язку із необхідністю розглянути це судом першої інстанції була справа повернута. Уже розглянули і заяви про виправлення описок, подані адвокатами, і заяви про роз’яснення рішення суду. Відмовили захисникам, дочекалися закінчення строку на апеляційне оскарження, зібрали апеляційні скарги, усі подані, і справа поїхала до Київського апеляційного суду на розгляд усіх поданих апеляційних скарг.

Як повідомлялося, 6 березня у Київському апеляційному суді повідомили, що матеріали справи щодо державної зради Януковича повернуто в Оболонський райсуд столиці для розгляду заяв про виправлення одруків і роз’яснення вироку.

20 березня Оболонський районний суд Києва відмовив у цьому адвокатам екс-президента.

24 січня Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Віктора Януковича до 13 років ув’язнення за держзраду та пособництво у веденні агресивної війни. Водночас Януковича визнали невинуватим за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561,20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання. Наразі вирок не набрав законної сили, оскільки оскаржений стороною захисту

.,.,.,.