Четвер, 28 Березня, 2024

8 грудня у Львові: для чого Порошенко вшосте приїжджає до міста?

У суботу, 8 грудня, Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Львова. Про це повідомили у Львівській обласній держадміністрації.

Як інформує портал новин “lvivyes“, Гарант прилітає у місто Лева з нагоди 150-річчя створення товариства “Просвіта”. Усі урочистості, що приурочені цьому заходу мають відбутись у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Про інші заходи програми візиту Глави держави не повідомлено. Але у патрульній поліції міста Львова зазначили, що через робочий візит Петра Порошенка до Львова, на дорогах міста подекуди ситуативно обмежать рух транспортних засобів.

Зазначимо, цього року це вже шостий візит Петра Порошенка до Львівської області. Пригадаємо, 18 січня Президент провів у Львові зустріч із генерал-губернатором Канади Жулі Пейєтт і відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, 20 квітня мав зустріч із представниками культурного, соціального та бізнес-середовища і брав участь у відкритті перинатального центру, 24 травня провів нараду з питання стану реалізації програм будівництва гуртожитків для військових. Четвертий візит Президента відбувся з нагоди відкриття щорічного Форуму видавців у Львові. У жовтні Порошенко проінспектував будівництво гуртожитків для військовослужбовців і провів нараду щодо реалізації програм будівництва житла для військових. І от у грудні має відбутись, певно, останній на цей поточний рік візит,  присвячений товариству “Просвіта”.

Зазначимо, товариство “Просвіта” виникло 1868 року у Львові як противага антиукраїнським течіям у культурному житті – колонізаторській, підтримуваній цісарською владою Австро-Угорщини, і москвофільській. Організаційні збори Товариства відбулися 8 грудня (за новим стилем – 20 грудня) 1868 року у Львові. Головою Товариства обрали професора Анатолія Вахнянина. Головною метою організації був культурний розвиток людей, консолідація народної спільноти та піднесення національної свідомості українського народу.

.,.,.,.