П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стало відомо, коли відбудуться вибори мера Львова та очільників всіх інших міст України

Конституційний Суд України офіційно визнав розпуск новообраним Президентом України Володимиром Зеленським Верховної Ради України восьмого скликання абсолютно законним. Відтак, це означає, що дострокові парламентські вибори таки відбудуться 21 липня 2019 року. 

В рамках теми виборів також стало відомо, коли відбудуться вибори очільників міст України. Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, вибори мера Львова та усіх інших українських міст відбудуться вже за півтора року, 25 жовтня 2020 року. Тоді ж і проведуть голосування за депутатів до місцевих рад – сільських та міських. Інформацію про це передає 24 канал.

вибори

Нагадаємо про те, як відбуваються вибори мерів міст у нашій країні. У тих містах, де чисельність населення перевищує 90 000 осіб, вибори проводять на основі мажоритарної системи абсолютної більшості, тобто перемагає кандидат, за якого свої голоси віддали 50% населення міста + 1 голос. В тому випадку, коли у першому турі жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів населення, проводять 2-й тур, у якому беруть участь два кандидати, які набрали найбільше голосів.

У тих населених пунктах, де населення менше 90 000, вибори проводять за мажоритарною системою відносної більшості, тобто перемагає той кандидат, за якого проголосувала найбільша кількість людей. У випадку рівності голосів проводять перевибори або обирають переможця шляхом жеребкування.

Зазначимо, станом на сьогодні у деяких містах України вже відомі імена кандидатів на посаду міського голови.

.,.,.,.