П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Україні запровадили "антирейдерські запобіжники"

2 листопада вступив у дію закон 1056-1, який входить у ряд “антирейдерських запобіжників”. Він вносить зміни в попередні закони про права власності. Далі розповість “lvivyes.com.ua”.

Українцям варто пам’ятати, що акредитовані суб’єкти не мають права розпоряджатися у сфері державної реєстрації. Доступ до реєстрів було анульовано відразу після впровадження закону. Тепер держреєстратори, які входили до складу таких суб’єктів, не мають можливості доступу.

Документи, засвідчені нотаріусом, які дають дозвіл на державну реєстрацію, викладаються на спеціальних бланках. Це додатковий етап вбереження документів від підробки.

Доступ реєстраторів до держреєстрів буде здійснюватися через багатофакторну автентифікацію.

Реєстратор повинен визначити обсяг цивільної дієздатності фізичних осіб та цивільної правоздатності, а також дієздатності юридичних осіб. Також реєстратор має перевіряти повноваження представників фізичної чи юридичної особи щодо вчинення дій, що направляються на зміну чи набуття речових прав та їх обтяжень.

Законопроект передбачає запровадження деяких антирейдерських заходів та встановлення дієвих запобіжників щодо захисту майнових прав власників земельних ділянок.

Цього року рейдерські захоплення набули поширення. Також вони вийшли новий рівень. Минулими роками рейдери під прикриттям озброєних угруповань захоплювали ділянку, а цього року вони часто просто фальсифікують документи.

.,.,.,.