Четвер, 28 Березня, 2024

В угодах на будівництво амбулаторій ЛОДА знайшли порушення на 214 млн

Нещодавно на сайті “Zaxid.net” з’явилася інформація про те, що в угодах ЛОДА на будівництво амбулаторій на Львівщині знайшли порушення, загальна вартість яких становить 214 мільйонів гривень, розповідає сайт “lvivyes“. Згадане видання повідомляє, що основні порушення – це невідповідність документів тендерній документації, а також змова на торгах. Загалом, із 40 тендерів на будівництво сімейних амбулаторій в області 27 тендерів – це документи з порушеннями. 

Аналізом дотримання тендерного законодавства у всіх здійснених закупівлях займалися фахівці “Центру громадського моніторингу та досліджень”. Саме тут виявили різні види порушень в тендерній документації. 

На сайті повідомляється, що в нашій області реалізується програма з будівництва сімейних амбулаторій. Така ж програма втілюється і в інших областях держави. На території Львівщини має з’явитися 43 амбулаторії сімейної медичини: за планами, це – потенційні сучасні медичні заклади, завдання яких – забезпечити медичними послугами селян усієї області. Розпочали реалізувати програму ще влітку минулого року. 

Повертаючись до порушень на 214 мільйонів гривень, зазначимо, що загальна сума укладених угод становить понад 327 мільйонів гривень. Набільше проблем виникло з ТОВ “Грифон Груп”: п’ять угод на 43 мільйони не відповідають тендерному законодавству. Видання зазначає, що ще кілька ТОВ мають сумнівні докази наяності достатньої кількості кваліфікованих спеціалістів: ТОВ “Домус Еліт” та ТОВ “Літос”, з якими укладено угоди на загальну суму більше 65 мільйонів гривень. 

Ще одна проблема – відсутність необхідної ліцензії на встановлення пожежної сигналізації. Ще одне ТОВ не має дозволу Державної служби України з питань праці та виконання робіт підвищеної небезпеки. 

Нагадуємо, що перед виборами пенсіонерам мають зробити одноразові виплати, однак це стосується не всіх, а тих, хто отримує мінімальну пенсію. 

.,.,.,.