Четвер, 28 Березня, 2024

До Львова їде Володимир Зеленський: причина візиту?

Вже завтра, 6 лютого, до Львова має прибути Президент України Володимир Зеленський. За попередньою інформацією, Глава держави приїде до міста Лева, аби особисто представити нового очільника Львівської ОДА, передає видання “zaxid.net“, опираючись на пресслужбу Офісу Президента України та інформаційні джерела ЛОДА.

Як повідомляє інформаційний портал “lvivyes“, новим головою ЛОДА має стати Максим Козицький – львівський бізнесмен, який займається видобутком електроенергії за допомогою сонця та вітру. Донедавна він був власником компанії “Еко-Оптіма” та низки менших тематичних фірм, які займаються виробництвом електроенергії з альтернативних джерел – через сонячні та вітрові станції. Козицький молодший у січні 2020 року офіційно передав керівництво цією та іншими фірмами, що стосуються сфери альтернативної енергетики, своєму батькові Зіновію Козицькому – не менш відомому та успішному львівському бізнесмену, який, окрім електроенергії, займається видобутком нафти і газу.

Зазначимо, 38-річний Максим Козицький був одним із трьох кандидатів на посаду голови Львівської ОДА у червні 2019 року. Але тоді Володимир Зеленський віддав перевагу не йому, а юристу Маркіянові Мальському, якого в грудні того ж року звільнив. Мальський пробув на посаді з 5 липня 2019 року до грудня того ж року, а це менше пів року. Тепер Президент України вирішив, що на посаді очільника ЛОДА має бути саме Максим Козицький. До слова, ще у грудні (приблизно у той час, коли було звільнено Мальського) 38-річний львівський бізнесмен Максим Козицький зареєстрував на сайті НАЗК декларацію. Саме там вже була інформація про те, що він є кандидатом на посаду голови Львівської ОДА.

Зазначимо, офіційної програми візиту Володимира Зеленського до Львова поки не оприлюднено.

.,.,.,.