Вівторок, 19 Березня, 2024

Президент України Володимир Зеленський вперше поїде з офіційним візитом до США

Буквально за кілька днів Президент України Володимир Зеленський має вперше з офіційним візитом відвідати Америку, пише сайт “lvivyes.com”. Як розповів міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, 23 вересня гарант прибуде до штатів, аби там взяти участь в Генеральній асамблеї ООН. 

Окрім асамблеї, головної цілі офіційних відвідин штатів, Володимир Зеленський має ще запрошення на офіційну зустріч з главою США – Дональдом Трампом. Однак в обох президентів поки що дуже “тісні” графіки і вони досі не можуть визначитися з тим, коли ж відбудеться ця зустріч. Однак в Міністерстві закордонних справ України запевняють, що дату офіційної зустрічі очільників озвучать вже найближчим часом. Говоритимуть Володимир Зеленський та Дональд Трамп про безпеку. 

Генеральна асамблея ООН – ось основна ціль візиту Президента України до США. Там Володимир Зеленський має взяти участь в загальних дебатах в межах асамблеї. Напередодні оголосили, що учасниками асамблеї стануть також глави інших держав, таких, як Казахстан, Лівія, Ірак, Франція, Південна Корея тощо.  

Пригадаємо, Володимир Зеленський вже неодноразово афішував своє бажання відвідати США і зустрітися з Дональдом Трампом. Таке бажання вперше чинний Президент України оголосив одразу ж після своєї інавгурації. Він переконаний в тому, що саме США має потенційні шанси стати серйозним українським партнером. Гарант мав на увазі війну на Сході та подолання агресії від Росії.  

Зустріч з Дональдом Трампом, сподівається Володимир Зеленський, відбудеться не пізніше осені цього року – тоді, коли в обох гарантів знайдеться час. Поки що президенти здійснили переговори тільки через телефонну трубку: вперше – тоді, коли Володимир Зеленський переміг в президентських перегонах, вдруге – наприкінці липня, коли гаранти обох держав обговорювали питання можливої співпраці. 

.,.,.,.