Вівторок, 19 Березня, 2024

Команда Зеленського пропонує платити за викриття корупції

Влада в Україні змінилася, однак рівень корупції від цього, на жаль, не меншає. В президентській команді глибоко стурбовані цим питанням, тому шукають шляхи вирішення проблеми з корупцією. Зокрема, “Зе!команда” вирішила, що одним з ефективних способів боротьби з незаконним заробітком є введення плати тим, хто викриває такі злочини, пише сайт “lvivyes.com”. 

10% від награбованої суми – от яку винагороду отримуватимуть борці з корупцією. Таку пропозицію висловив заступник керівника Офісу Президента Руслан Рябошапка під час одного з обговорень теми на зустрічі з громадськими організаціями. До того ж, Рябошапка зазначив, що в команді також працюють над декількома законопроєктами, які стосуються вирішення питання корупції в Україні. Всі ці законопроєкти, як запевняють в офісі, розробляються відповідно до передвиборчих обіцянок Президента України Володимира Зеленського.  

Так, на думку представників Президента, держава має обов’язково гарантувати нерозголошення імен та цілковитий захист борців з корупцією від злочинних дій. До того ж, самі повідомлення про корупцією залишатимуться конфіденційною інформацією, що також має захистити від незаконних дій.  

У планах Президента – ініціювати відповідні законопроєкти як невідкладні для позачергового розгляду Верховною Радою України. Відсоток від суми награбованого виділятимуть для викривачів корупції від суми збитків, відшкодованих державі, або ж безпосередньо від розміру хабара.  

Такий спосіб боротьби з корупцією “пожвавить” зацікавленість викривачів до того, щоб донести інформацію про злочин до відповідних органів. Це слугуватиме своєрідним стимулом для правоохоронних органів, аби ті активніше працювали над вирішення проблеми корупції в Україні, переконані в Офісі Президента.  

.,.,.,.