Вівторок, 19 Березня, 2024

Сьогодні Зеленський мав "теплу" розмову з Путіним: подробиці

Стало відомо, що сьогодні, 7 серпня, Президент України Володимир Зеленський мав телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Таку інформацію оприлюднила прес-служба чинного президента України, пише інформаційний портал “lvivyes“.

У повідомленні сказано, що цей дзвінок був не зовсім запланованим, а ініціатором такого діалогу виступив Президент України. Причиною такого рішення став інтенсивний обстріл та загибель чотирьох військових на Донбасі напередодні, 6 серпня. У тексті, що його подає прес-служба Володимира Зеленського, йдеться:

“Сторони обговорили ситуацію з нічними обстрілами, в результаті яких загинули четверо українських військовослужбовців. Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості повторення подібного.”

Крім того, у часі розмови було порушено ряд інших важливих питань. Зокрема, президенти говорили про важливість діалогу в рамках Тристоронньої контактної групи. Володимир Зеленський наголосив, що при будь-яких умовах буде захищати права всіх українців. Також вони говорили про статус Донбасу, обмін військовополоненими та про рoзмінування території навколо зруйнованого мосту у Станиці Луганській і майбутнє його будівництво, пише УНІАН.

Зеленський

Прес-служба Володимира Зеленського зазначила, що у другій половині дня Президент України провів ділову розмову з головою Франції Еммануелем Макроном у рамках вищезазначених питань. Крім того, Володимир Олександрович у найближчому часі планує поговорити з Ангелою Меркель. У прес-службі Зеленського зазначили, що Президент України буде наполягати на організації термінової зустрічі з європейськими політиками у Нормандському форматі.

Нагадаємо, цього тижня Президент України відвідав Трускавець, що на Львівщині, зокрема, “школу слуг народу”, у якій проходили навчання депутати від партії “Слуга народу”. Тут, на всеукраїнському курорті, 250 обранців народу вивчали основи управління державою, опановували так звану базу “парламентського мистецтва”. За різними оцінками експертів, таке навчання партії коштувало 8-10 млн грн.

.,.,.,.