Вівторок, 19 Березня, 2024

Як Володимира Зеленського спіймали на обмані про парад на День Незалежності

Цими днями Володимир Зеленський врешті погодив питання про проведення військового параду на День Незалежності, пише сайт “lvivyes.com”. Пригадуємо: президент заявив, що парад проводити недоцільно, а кошти, заощаджені на цьому, краще віддати українським військовим за їхню непросту і героїчну працю. 

Тоді ж президент назвав конкретні цифри щодо проведення параду і сказав, у скільки такий парад обійдеться державі. За розрахунками Зеленського, військовий парад коштує країні 300 млн грн.  

Прихильники команди “Зе!” в мережі взялися активно підбадьорювати президента та хвалити такий вчинок: мовляв, новообраний чинить краще, ніж його попередники, зберігає державні кошти і направляє їх у правильне русло.  

Однак таку політичну “романтику” швидко розвіяв міністр інфраструктури Володимир Омелян. Міністр “висміяв” президентські розрахунки і сказав справжню вартість параду на державне свято: 

“Обережно запитав у наших військових, вони підтвердили, що вартість параду — 25, максимум 50 млн гривень!!! Тобто, маємо справу зі звичайною брехнею. Скасувати парад — це виплатити кожному солдату по 100 грн із копійками. Є ще одне питання. Звідки візьмуться додаткові 250-275 млн грн?”

Також міністр висловив припущення щодо того, звідки президент візьме такі кошти. На його думку, ці кошти Зеленський дістане, скоротивши фінансування армії в інших аспектах: йдеться про витрати на харчування, обмундирування, озброєння української армії.  

Пригадаємо, новий голова ЛОДА нещодавно заявив про необхідність збільшення заробітної плати працівникам обласної адміністрації.  

.,.,.,.